Gyakori kérdések

Hogyan tudjuk átadni a számlákat?

A könyveléshez az anyagokat átadhatja személyesen, postán, vagy megállapodástól függően mi elmegyünk érte.

Milyen szabályzatokkal kell rendelkeznie egy válalkozásnak?

A cégalapítást követő 90 napon belül a vállalkozás vezetője köteles elkészíteni a vállalkozás szabályzatait és iratmintáit. számviteli politika iratkzelési szabályzat selejtezési szabályzat leltárkészítési szabályzat értékelési szabályzat pénzkezelési szabályzat

Mennyi az egyéni vállalkozás könyvelésének havi díja?

Az árbevétel és a számlák mennyiségének függvénye is, de általában 8.000 ft/ hó

Mikor érhetjük el Ön öket?

Hétfőtől péntekig munkaidőben, ill. előre egyeztetett időpontban délután, este és hétvégén is a partnereink rendelkezésére állunk.

Mit tartalmaz a havidíj?

A könyvelésen és a bevallások elkészítésén túl adótanácsadással és személyes konzultációval állunk az ügyfeleink rendelkezésére.

Előrelépés a piacvédelem területén

2014.05.08.

Tisztelt Partnerünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy április 3-án megjelent a 116/2014. Kormányrendelet, mely az árufuvarozásban már régóta várt módosításokat tartalmaz.

Rendkívül nagy problémát jelent ugyanis, hogy az unión kívüli fuvarozók tömegesen élnek vissza a határellenőrzések részleges eltűnésével és egyszer használatos engedélyekkel többször is vállalnak fuvarfeladatot – többek között ezt hivatott kiküszöbölni az új rendelet.

2014. május 4-től az alábbi változások lépnek hatályba:

·         Határátlépés helye/ideje, kilométeróra-állás feltüntetése: a Magyarországon külön kétoldalú, vagy többoldalú egyezmény alapján kiadott engedéllyel végezhető fuvarozás esetében az engedélyen (CEMT-engedély esetében a fuvarnaplóban) a határátlépés helyét és pontos idejét (nap, óra, perc), valamint a jármű kilométeróra-állását fel kell tüntetni.

·         Engedélyek kötelező bemutatása: a fentebb említett engedélyeket a felrakó- illetve lerakóhelyeken a fuvarozó köteles bemutatni.

·         Engedély hiányában hatósági intézkedés: a felrakóhely nem megfelelő engedély (vagy annak hiánya) esetében megtagadhatja a felrakást, illetve mind a felrakás, mind a lerakás esetében (utóbbinál a címzett) köteles e tényt bejelenteni a közlekedési, vám- illetve rendőrhatóság valamelyikénél, akik jogosultak a bejelentés kapcsán a helyszínen megjelenni és intézkedni.

·         Fel/lerakodás helye/ideje, kilométeróra-állás feltüntetése: a felrakáskor, illetve lerakás alkalmával az engedélyen annak helyét és pontos idejét, valamint a fuvarozó jármű kilométeróra-állását ugyancsak fel kell tüntetni. A felrakó- illetve lerakóhely a fuvarlevél ott maradó példányához köteles csatolni az így kitöltött engedély másolatát és megőrizni azt egy évig.

FONTOS! A fentebb felsorolt kötelezettségek bármelyikének megszegése 300.000 forint közigazgatási bírság kiszabását vonja maga után!

vissza

Hozzászólások