Könyvelés Miskolcon - Az ötlettől a megvalósításig

Fejlesztési adókedvezményt igénybe vevő adóalanyok közzététele

2017.01.11.

Az állami adóhatóság által közzétett fejlesztési adókedvezményt igénybe vevő adóalanyok adatai bárki számára hozzáférhetővé válik.

Fejlesztési adókedvezményt igénybe vevő adóalanyok közzététele

A fejlesztési adókedvezmény igénybevételének szabályait a társasági adóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény, valamint a fejlesztési adókedvezményről szóló 165/2014. (VII.17.) Kormányrendelet tartalmazza. A Tao tv. 22/B §-a értelmében fejlesztési adókedvezményt különböző beruházásokra vehetnek igénybe az adózók. Az adókedvezmény mértékét az adózó maga állapítja meg, azonban a beruházás megkezdése előtt be kell jelentenie a kormányrendeletben meghatározott valamennyi adatot az adópolitikáért felelős miniszternek, valamint a Tao tv-ben meghatározott bizonyos esetekben külön kérelem benyújtására is szükség van, mely esetben a kedvezmény az Európai Bizottság engedélyén alapuló határozat alapján vehető igénybe. Az adókedvezmény a beruházás üzembe helyezését követő évben, és az azt követő tizenkét adóévben (legkésőbb a kérelem benyújtásának adóévét követő tizenhatodik adóévben) vehető igénybe.

A kormányrendelet 9. § -a értelmében a fejlesztési adókedvezmény igénybevétele esetén az állami adóhatóság közzéteszi a kormányrendeletben meghatározott adatokat a társasági adóbevallás esedékessége időpontját követő egy naptári éven belül azon adózókra vonatkozóan, akik 500 000 eurónak megfelelő forintösszeget meghaladó mértékű fejlesztési adókedvezményt vettek igénybe.

Az adatok bárki számára, korlátozás nélkül hozzáférhetőek az adóhatóság internetes oldalán.

vissza

Hozzászólások

Gyakori kérdések

Hogyan tudjuk átadni a számlákat?

A könyveléshez az anyagokat átadhatja személyesen, postán, vagy megállapodástól függően mi elmegyünk érte.

Mit tartalmaz a havidíj?

A könyvelésen és a bevallások elkészítésén túl adótanácsadással és személyes konzultációval állunk az ügyfeleink rendelkezésére.

Milyen szabályzatokkal kell rendelkeznie egy válalkozásnak?

A cégalapítást követő 90 napon belül a vállalkozás vezetője köteles elkészíteni a vállalkozás szabályzatait és iratmintáit. számviteli politika iratkzelési szabályzat selejtezési szabályzat leltárkészítési szabályzat értékelési szabályzat pénzkezelési szabályzat

Mikor érhetjük el Ön öket?

Hétfőtől péntekig munkaidőben, ill. előre egyeztetett időpontban délután, este és hétvégén is a partnereink rendelkezésére állunk.

Mennyi az egyéni vállalkozás könyvelésének havi díja?

Az árbevétel és a számlák mennyiségének függvénye is, de általában 8.000 ft/ hó

Kapcsolat

Tel: +36- 30 / 525-69-94


E-mail:

hajduszilvi32@gmail.com

Iroda: Miskolc, Árpád u. 5.

Hajdu Könyvelő Iroda Bt.

Adószám: 22984423-1-05

Cégjegyzékszám: 05-06-017269

Megosztás

Hírek