Könyvelés Miskolcon - Az ötlettől a megvalósításig

Itt az idei utolsó adótörvény módositás: a tao- és a szochó-csökkentés

2016.12.11.

A törvényjavaslat jövőre bevezeti az egységes, 9 százalékos társasági adókulcsot, valamint 2017-től a szociális hozzájárulási adó mértékét a jelenlegi 27 százalékról 22-re, 2018-tól pedig 20 százalékosra csökkenti.

Az adócsökkentéseket „átvezetik” valamennyi adótörvényen, így például 9 százalékra csökken a vállalkozói személyi jövedelemadó mértéke is. Csökken az egészségügyi hozzájárulás felső kulcsa is a szociális hozzájárulási adóhoz hasonlóan, így csökken az egyes meghatározott juttatások adóterhe (ilyen például az üzleti ajándék, vagy ilyen lesz jövőre például a helyi bérlet, amely már 2017-ben nem számít béren kívüli juttatásnak.)

A törvényjavaslat szerint a katázók járadékalapja 81 300 forintról 90 000 forintra nő (a fizetendő adó összege azonban nem változik). Csökken a kisvállalati adó 16 százalékról 14 százalékra.

Tállai az adócsomagról

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca hétfőn a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot, amely az adócsökkentés több éves programját  tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.

 Kiemelte: a tárca azt szeretné, ha a parlament - várhatóan kivételes eljárásban - már a jövő héten elfogadná a csomagot.

Rámutatott: a kormány a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke. Így a kabinet várakozásai szerint 145 milliárd forint marad a vállalkozásoknál - emelte ki.

Az egyéni vállalkozók közterhe is csökken, a csökkenés több mint 180 ezer egyéni vállalkozót érint - tette hozzá.

A kormány bővítené a helyi adók kivetésének lehetőségét: településkép-védelmi szempontok alapján a helyhatóságok 2018. január elsejétől a törvény által meghatározott méretű plakátokra is adót vethetnek ki, legfeljebb 12 ezer forintot évente, négyzetméterenként.

vissza

Hozzászólások

Gyakori kérdések

Mennyi az egyéni vállalkozás könyvelésének havi díja?

Az árbevétel és a számlák mennyiségének függvénye is, de általában 8.000 ft/ hó

Hogyan tudjuk átadni a számlákat?

A könyveléshez az anyagokat átadhatja személyesen, postán, vagy megállapodástól függően mi elmegyünk érte.

Mit tartalmaz a havidíj?

A könyvelésen és a bevallások elkészítésén túl adótanácsadással és személyes konzultációval állunk az ügyfeleink rendelkezésére.

Milyen szabályzatokkal kell rendelkeznie egy válalkozásnak?

A cégalapítást követő 90 napon belül a vállalkozás vezetője köteles elkészíteni a vállalkozás szabályzatait és iratmintáit. számviteli politika iratkzelési szabályzat selejtezési szabályzat leltárkészítési szabályzat értékelési szabályzat pénzkezelési szabályzat

Mikor érhetjük el Ön öket?

Hétfőtől péntekig munkaidőben, ill. előre egyeztetett időpontban délután, este és hétvégén is a partnereink rendelkezésére állunk.

Kapcsolat

Tel: +36- 30 / 525-69-94


E-mail:

hajduszilvi32@gmail.com

Iroda: Miskolc, Árpád u. 5.

Hajdu Könyvelő Iroda Bt.

Adószám: 22984423-1-05

Cégjegyzékszám: 05-06-017269

Megosztás

Hírek