Gyakori kérdések

Mikor érhetjük el Ön öket?

Hétfőtől péntekig munkaidőben, ill. előre egyeztetett időpontban délután, este és hétvégén is a partnereink rendelkezésére állunk.

Mennyi az egyéni vállalkozás könyvelésének havi díja?

Az árbevétel és a számlák mennyiségének függvénye is, de általában 8.000 ft/ hó

Milyen szabályzatokkal kell rendelkeznie egy válalkozásnak?

A cégalapítást követő 90 napon belül a vállalkozás vezetője köteles elkészíteni a vállalkozás szabályzatait és iratmintáit. számviteli politika iratkzelési szabályzat selejtezési szabályzat leltárkészítési szabályzat értékelési szabályzat pénzkezelési szabályzat

Mit tartalmaz a havidíj?

A könyvelésen és a bevallások elkészítésén túl adótanácsadással és személyes konzultációval állunk az ügyfeleink rendelkezésére.

Hogyan tudjuk átadni a számlákat?

A könyveléshez az anyagokat átadhatja személyesen, postán, vagy megállapodástól függően mi elmegyünk érte.

Itt az idei utolsó adótörvény módositás: a tao- és a szochó-csökkentés

2016.12.11.

A törvényjavaslat jövőre bevezeti az egységes, 9 százalékos társasági adókulcsot, valamint 2017-től a szociális hozzájárulási adó mértékét a jelenlegi 27 százalékról 22-re, 2018-tól pedig 20 százalékosra csökkenti.

Az adócsökkentéseket „átvezetik” valamennyi adótörvényen, így például 9 százalékra csökken a vállalkozói személyi jövedelemadó mértéke is. Csökken az egészségügyi hozzájárulás felső kulcsa is a szociális hozzájárulási adóhoz hasonlóan, így csökken az egyes meghatározott juttatások adóterhe (ilyen például az üzleti ajándék, vagy ilyen lesz jövőre például a helyi bérlet, amely már 2017-ben nem számít béren kívüli juttatásnak.)

A törvényjavaslat szerint a katázók járadékalapja 81 300 forintról 90 000 forintra nő (a fizetendő adó összege azonban nem változik). Csökken a kisvállalati adó 16 százalékról 14 százalékra.

Tállai az adócsomagról

Benyújtotta a nemzetgazdasági tárca hétfőn a versenyképesség növeléséről szóló adócsomagot, amely az adócsökkentés több éves programját  tartalmazza - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján.

 Kiemelte: a tárca azt szeretné, ha a parlament - várhatóan kivételes eljárásban - már a jövő héten elfogadná a csomagot.

Rámutatott: a kormány a vállalkozói világ minden szegmensében adócsökkentést kíván végrehajtani, így egyebek mellett a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke. Így a kabinet várakozásai szerint 145 milliárd forint marad a vállalkozásoknál - emelte ki.

Az egyéni vállalkozók közterhe is csökken, a csökkenés több mint 180 ezer egyéni vállalkozót érint - tette hozzá.

A kormány bővítené a helyi adók kivetésének lehetőségét: településkép-védelmi szempontok alapján a helyhatóságok 2018. január elsejétől a törvény által meghatározott méretű plakátokra is adót vethetnek ki, legfeljebb 12 ezer forintot évente, négyzetméterenként.

vissza

Hozzászólások